Narkóza 2 hodiny - dítě 2,5let - zuby. Máte zkušenost, doporučení kliniky?

majinkam
26. bře 2024

Milé maminky. Dneska jsem byla na 2konzulzaci ohledně zubů malé. Má 2,5let a tak 10kazů, do toho hypoplazii (problém se sklovinou), už jí to bolí a jediné řešení je narkóza tak 2hodiny. U nás v Opavě jen TREED, ale přítel tomu moc nevěří. Nemám problém s penězi, dojedu kdekoliv, jen chci aby to bylo pro malou co nejlepší. Jsem z toho úplné na dně, vím co byla naše chyba, ale už to nevezmu zpět. Nejhorší, že mi v noci pořád pije, neumím si to představit a dnes dr říkala, že do narkózy nejdříve ve 3letech, nebo 15kg a to má 12kg. Bojím se toho, co bude do půl roku. Budu ráda a vděčná za jakoukoliv zkušenost včetně doporučení kliniky či nemocnice. Velké díky

eleanor151515
26. bře 2024

@majinkam ahoj, doporučujem ti kuknut a napisat do skupiny na fcb - nie si jedina s podobnym pribehom 🍀

nebetka
27. bře 2024

Moje Kristýnka byla také jako dvouletá v narkóze, kvůli zubům. Šíleně jsem se bála. Celou operaci proplakala, ale lékaři byli úžasní a pak jsem si říkala, že jsem neměla tak hysterčit. Malá to zvládla úžasně a opravené zoubky za to stály.
Byly jí dva roky a měla tak 11 kg.

squezy
27. bře 2024

@majinkam zkus volat dal,aby vas vzali dříve. Jak to dítě bude s každým jídlem brečet, že ji bolí zuby,tak se z toho všichni totálně zblaznite. Proč manžel nevěří té klinice?

misha31
27. bře 2024

My jezdime sem www.drstuchlik.cz - v nemocnicich zuby trhaji, ale kvuli spravnemu rustu jsem chtela opravovat, cili jsem volila soukromou. Jen treba pocitat s castkou 30-50 tisic.

papapaja
27. bře 2024

@majinkam moje dcera byla také ve dvou letech. Já byla ve stresu hodně, ale ona vše zvládla krásně. Je jí téměř šest a opravené zuby fungují. Držím palce! Kdybys měla dotaz, napiš sz.

flyhigh
27. bře 2024

@majinkam v Hlučíně je klinika Dentano,kde dělají ošetření dětí v analgosedaci. Je to šetrnější než celková narkóza. Když vám dá vaše zubařka žádanku (doporučení), ošetří vás tam.

barumrallyebum
28. bře 2024

Syn byl v analgosedaci ve 2 a neco letech, Praha Dent medico Karlin, zadny stres, uplne v pohode. Ale je to uz 7 let zpatky.

majinkam
autor
28. bře 2024

@flyhigh děkuji moc, tam jsem byla a řekla, že to neudělá, že je to právě už na celkovou

majinkam
autor
28. bře 2024

@eleanor151515 děkuji

majinkam
autor
28. bře 2024

@nebetka děkuji Vám moc a mohu se zeptat, kde jste byli???

majinkam
autor
28. bře 2024

@papapaja prosím prosím a napíšeš mi, kde jste byli???

majinkam
autor
28. bře 2024

@squezy nevím, proč tomu nevěří, ale každopádně ten dr řekla, že jí vezme až v říjnu, kdy bude mít 3 roky, takže já zkouším už něco jiného, právě abych jí pomohla a nedejbože se něco více ještě nerozjelo

nebetka
28. bře 2024

@majinkam
My jsme byli v Dent Medico, Praha 8 - Karlín.
Paní doktorka dělala 6 implantátů a 1 kaz.
Stálo to necelých 20 tisíc (září 2022).
Nevěřila jsem, že moje dítě někdy kousne do celého jablka. Děje se to a brečím z toho štěstím, je to krásný pocit. Hodně jsem se natrápila, kvůli těm ošklivým zoubkům.

nebetka
28. bře 2024

@majinkam
Pokud bys chtěla, pošlu Ti do IP, kontakt na paní doktorku a můžeš to s ní třeba přes Whatsup zkonzultovat, poslat fotky a poradit se.
Je úžasná, empatická, šikovná. Nevěřila bych tomu, ale bylo to nejlepší rozhodnutí, do toho zákroku jít.

majinkam
autor
28. bře 2024

@nebetka budu moc moc vděčná - děkuji

inka02
28. bře 2024

@nebetka Mohla bych ti prosím napsat ohledně zoubků a kliniky zprávu do IP? Moc děkuji.

squezy
29. bře 2024

@majinkam určitě to res co nejdříve. Z kazu se mohou stat hluboké kazy,kdy to začíná už děti bolet,pak to jde do kanalku a jak to přejde do kanálků,tak se detem mléčné zuby uz trhaji. Jenže utrhanim zubu se detem muzou posunout stále zuby, což pak znamena rovnatka a treba i trhani stalych zubů. V Praze celkovky celkem vygooglujes. Nebo zkuste Brno. Googlujte,na emimine byly take podobné diskuue,kde by to detem udelali. My byli v Benešově v Senzadent. Můžete zkusit taky zavolat, jestli by to udelali. Držím palce a řešit.

terulin
29. bře 2024

A zkoušeli jste ošetřit bez narkózy. Dcera má problém, který se rozsahem bude blížit vašemu. Od ani ne dvou let si nechává spravit zuby bez narkózy. Jen jsem poprosila doktorku ať to zkusí, že si neumím představit, že jí budeme opakovaně nechávat uspávat.

Už přes 4 roky chodí k zubaři každý týden, jen velmi výjimečně není potřeba vrtání, dokonce máme za sebou i trhání zubu a ona drží jak skála ani se nehne. (a to je dítě, které u očaře zaleze pod lavici jen, aby nemusela říkat jestli vídí stůl, nebo psa).

Je fakt, že ze začátku to byla obří práce paní doktorky, kdy i vlastně miminu dopodrobna vysvětlovala, jak všechno bude, kdy to bude bolet, měli znamení, že se má přestat, nechala jí osahat vrtačku (dokonce se s ní domlouvala, kterou má vzít podle barvy nástavce), brousili spolu protézu, dělali na ní otisky, ale dokázala zázrak. Od tří let chodí dcera do ordinace sama a já jen čekám v čekárně.

Narkóza není špatné řešení, ale jestli z ní nemáš dobrý pocit, probrala bych to s lékařem, s informacemi roste i klid. A neboj, všechno bude dobrý a ošetřené zoubky jsou obrovská úleva.

aljuska
1. dub 2024

@majinkam se syny jsem taky byla na ošetření v analgosedaci v Dent Medico (chodíme tam jak k zubari, tak na DH tak i na ortodoncii - všichni tam jsou moc fajn 👍). Určitě jim tam zkus napsat, zavolat a uvidíš. Urcitě je třeba to řešit co nejdříve to jde

blondynka400
1. dub 2024

@majinkam já jsem také za vyřešení bez narkózy. Chce to dobrého doktora a umět dítěti věci vysvětlit. Ano, neudělá se vše najednou, bude to na víckrát, ale to přeci ničemu nevadí. Jestli jsou to obyčejné kazy, tak nevidím, kde je problém. Jen to chce snahu všech stran. Narkóza je to nejjednodušší řešení, ale taky to nejhorší. A v noci ti pije co? Mléko? Jestli ano, tak se nediv, že má kazy.

majinkam
autor
2. dub 2024

@terulin ano právě, že chodíme po samých klinikách a všude stejný závěr. Moc kazů, některé hluboké, některé zuby asi na vytrhnutí, do toho ta hypoplazie a je vedena jako neošetřitelná. Naše zubařka říkala, že na to nemá vůbec a tam, kde jsme platili všude za konzultaci se shodli stejně - CA. Mě tady hodně tato skupina pomohla a hlavně opravdové zkušenosti, takže se bojím méně a do té Prahy si zajedu. Nějak to vše zvládneme, ale určitě co nejdříve, ať se to více nerozjede. Děkuji

majinkam
autor
2. dub 2024

@blondynka400 mléko nepije, jen vodu občas. Ale ráno je zvyklá snídat a pít, ale to musíme zvládnout. Jak jsem psala výše, všude se všichni shodli, že to jinak než bez CA nepůjde, tak proto to řeším, byla jsem všude možně na různé řešení a nic, hlavně má více problému najednou.