Těhotenství a patní ostruhy. Zvládly jste, když jste byly těhotné?

26. říj 2023

Ahoj, kdo z Vás měl patní ostruhy i před těhotenstvím? Zvládali jste to v tehotenstve? Já ted už s tím mám problém, chceme se snažit o dítě, ale vím, že když budu mít zase víc kil atd, tak to na nohy bude ještě větší zátěž.. ( patní ostruhy léčím asi 4 roky, žádná změna)
Děkuji za Vaše komentáře..

fyii
26. říj 2023

ja mela 2x apry jd to ze spatnych bot.. me to konkretne delaly Rieker letni pantofle. chodila jsem na ultrazvuk a laser zaroven na 10 sezeni a bylo vyreseno. Stalo me to 2000. ultrazvuk ti muze napsak doktorka.

kosi_cek
27. říj 2023

Mě to naopak hned ze začátku těhotenství odeznělo, možná shodou okolností, kdo ví? A od té doby mám klid a mám za sebou i další těhotenství, ale pravda, že člověk nikdy neví, jaký bude mít efekt, zhoršit se to taky může... Mám patní ostruhy na obou nohou (dle rtg), postupně jsem prodělala na každé noze zvlášť zánět plantární fascie, kdy jsem měla problém chodit, každý krok děsně bolel, takže jsem pajdala několik měsíců celé dny (nešlo rozchodit) jak babka, bylo to tedy naprosto na nic, ale netrvalo to tedy tak dlouho, to si neumím představit 😔, jen něco přes půl roku na každé noze a i to mi přišlo jako naprosto nekonečné, kdy hsem měla dojem, že už to bude navždy. S druhou nohou jsem vzdala veškeré snahy a neřešila (s první jsem se stavěla na hlavu- rehabilitace, cvičení, rázové vlny, obuv... a vlastně bez výskedku). Nemám nadváhu, ale tolik těhotenství+ po porodu jsem vždy děti celé dny, týdny, měsíce..až roky nosila + třeba ještě věci, takže vlastně jako bych měla docela dost kg navíc, nemáme auto a všude chodím pěšky...Záda mě z toho nikdy nebolela, ale ty nohy fakt dostávají zabrat, postihlo mě to během nošení čtvrtého dítka, ale vesměs jsem se k tomu spíš doběhala a tak pomohlo nejvíce, i když se mi do toho nechtělo - utnout úplně běh a na čas i co nejvíce chůzi a přesedlat co to jde na kolo. Teď jsem tedy už nějaký čas ráda, že můžu chodit úplně bez bolesti, že se neobjevuje ani ta ranní ztuhlost a nosím v pohodě šesté dítko, takže to jde 😉, ale neběhám, to mám pocit, že by netrvalo dlouho a nemohka bych opět ani chodit 😔, ale chybí mi to 😭

autor
27. říj 2023

@fyii ultrazvuk jsem měla a nic

miryp
27. říj 2023

Mně pomohla kombinace - protizánětlivá strava, HEKLA LAVA, REISHI a změna obuvi na bf. V krátkém čase bolest ustoupila a x let se nevrátila. Letos v létě jsem nohy přetížila při "slézání" Sněžky a do toho se mi zase zhoršil zánět v těle a na podzim se jedna pata zase ozvala. Tak jsem opět nasadila HEKLA LAVA, REISHI, upravila stravu a bolest je pryč. Jinak těm, co jim nic jiného nepomohlo, pomohlo napařit nohu v horké vodě a ostruhu následně rozbít poklepáváním paličkou na maso.
Investovala bych do bot, které budou odpovídat tvaru nohy, pokud nemáš, tak bych koupila ježka na cvičení a nohy x krát denně masírovala, přidala bych určitě protizánětlivou stravu (ostruha je prostě zánět) a na youtube najdeš cvičení na patní ostruhy, i to bych denně zařazovala.

fyii
27. říj 2023

ultrazvuk sam nepomuze, ale v kombinaci s laserem vzdycky mi pomohl. a zmen boty.