Uzlina. Někdo podobně?

1. zář 2021

Dobrý den, chtěla jsem se tady zeptat a asi trochu uklidnit. Před asi týdnem jsem si nahmatala zvětšenou uzlinu pod čelistí. Takovou kuličku. Není nijak extra tvrdá. Byla jsem na akci, kde se objevila angína. Ale mě nic není. Uzlina bolí na dotek, ale sama od sebe ne. Napadlo mě, že by to mohlo být od rostoucí osmičky, Alw ta sama mě nějak extrémně nebolí. Taky jsem četla, že je možné jako PMS. Mesicky mám za pár dní. Samozřejmě jsem hypochondr a hledala jsem na google a to jsem neměla rozhodne dělat. Teď jsem celý den vyděšená a dělám závěry. Ostatní uzliny po těle mám v pořádku, akorát na druhé čelisti si myslím, že je uzlina taky trochu větší, ale ne tolik. Doma mi říkali, at to vůbec neřeším, ale já se radši objednala k doktorce. Měli jste někdy podobnou situaci? Je možná zvětšena uzlina běh toho aniž by se na povrchu něco projevilo?

teruteru
1. zář 2021

Jasne, ze to muze byt neco, co neni videt. Jakykoliv zanet, zub, cokoliv. Ale jestli te to uklidni, tak rakovina by bolet nemela.

martina8084
1. zář 2021

mám ji tam už léta. Vždy se mi ozve a zvětší se, když na mě něco leze nebo mám třeba v puse aft na té stejné straně. Nebojte se, nic zlého to určitě není. 🙂

autor
1. zář 2021

@martina8084 děkuju moc🙏🏻 Zítra u doktorky uvidím. Myslím, že to nakonec bude od toho zubu.

autor
1. zář 2021

@teruteru děkuji moc za odpověď. Také jsem četla, že ta nebolí, ale také jsem četla, že nemusí ani bolet zánětová uzlina. Taky už ani nevím, jestli mě bolí sama od sebe nebo už z toho jak na ni pořad šmatlám. Jsem z toho celá nesvá😅

drep
1. zář 2021

Mám jednu podčelistn uzlinu zvětšenou roky, občas se ještě zvětší a rozbolí, když mám infekt, to někdy vyleze i uzlina na druhé straně. Když jsem se holila žiletkou, měla jsem pravidelně zvětšenou uzlinu v třísle když mi zarost chlup. Neřešila bych, pokud by se něco dalšího nedělo. Mmch u leukemie a lymfomů, což je předpokládám to, čeho se bojíš, se obvykle spíš zvětšují “vnitřní” uzliny - v břiše, v mezihrudí

autor
1. zář 2021

@drep děkuju moc🙏🏻Prave jsem všude četla, že cokoli co nebolí nějak extrémně a není to vidět = vážná nemoc. Mamka mi říkala, ze je to blbost. Jenže Ja jsem strašný hypochondr. Děkuju moc ještě jednou. Řekla bych že to nakonec bude rostoucí osmička. Není to ani zas tal velké. Já když si sáhnu na obě strany čelistí, tak na jedné straně, kde roste osmička je uzlina větší, ale přijde mi, že na druhé straně je také zvětšená trochu. Bolela vás podčelistní uzlina ?

rnika
1. zář 2021

Já měla zvětšenou uzlinu na krku... dělali mi krevní testy, sono a tak podobně a nenašli nic. Řešila jsem to asi půl roku a ničeho se nedobrali, vždycky zmizela pak na chvilku vyskočila a zas zmizela... ( každopádně jsem taky měla nervy na pochodu).

autor
1. zář 2021

@rnika a bolela vás ta uzlina? Ty nervy jsou nejhorší

maudd
1. zář 2021

Mám to taky tak. Po porodu jsem měla fakt zvětšenou uzlinu na krku na jedné straně (chytla jsem teda všechno co letělo kolem) a podčelistní na jedné straně. Prošla jsem vyšetřeními a nenašlo se naštěstí nic. Jen mě Dr na ORL varoval, že je možné, že už prostě lehce zvětšená zůstane...takže teď kdykoliv na mě něco leze, tak o nich vím...na druhé straně se mi nezvětšují tolik. A stačí jakákoliv blbost - rýma, opar, prasklý koutek, podrážděná dáseň...

rnika
1. zář 2021

NO bylo mi nepříjemné mít tam třeba raínka od podprsenky co jde předem zad, to jsem o ní hned věděla a vyloženě mě to dráždilo a bylo dost nepříjemný.

katule1990
2. zář 2021

To se mi dělá docela často, už roky a nic to není. Dělá se mi to na růzých místech - pod čelistí, na krku, na týle, za ušima, v podpaží, v třísle. Většinou je to velký asi jako hrášek a na dotek to dost bolí. Do pár dní je to obvykle pryč. A nemívám k tomu většinou další přidružený věci (nachlazení atd.). Ta zvětšená uzlina naznačuje hlavně to, že tělo s něčím bojuje, o čem vůbec nemusíš vědět, protože to přepere 🙂. U doktora jsem s tím byla jednou, protože jsem byla celkově nemocná a na krku měla uzlinu velikosti půlky golfovýho míčku, ta mi mizela hodně dlouho. Doktor je dost poctivák a poslal mě na ultrazvuk, kam mě vzali až asi za 2 měsíce a nic to nebylo. Samozřejmě, když tě to uklidní, tak k doktorovi zajdi, ale určitě to bude v pohodě 🙂.