Na co se soustředit při výběru porodnice?

pavlaxx
4. lis 2014

Ahoj maminky, chtěla jsem Vás, znalé problematiky, poprosit o rady, na co se soustředit a na co se popř. zeptat při prohlídce porodnice. Jsme ve fázi výběru a je to první porodnice, do které se jdeme dívat, tak abych na něco podstatného nezapomněla. Čekáme první miminko, tak nemám moc představu... 🙂

Moc děkuji, P.

dokument
4. lis 2014

jakou maji peci o novorozence - kdyby se neco stalo, jake maji pokoje na sestinedeli - neni moc prijemne byt 4 nebo 3 na pokoji i s urvanymi miminky, 2 staci a nejlepsi je nadstandard, jestli je na porodnim sale/pokoji socialni zarizeni a sprcha - nekde to je i ve standardnim pokoji, jaky maji pristup k porodum - zda se s nimi da domlouvat, jestli treba respektuji tvoje prani a tak, zdali tam maji ruzne pomucky typu balon, stolicka - pokud o to teda stojis, podle me urcite je dobre, kdyz jsou pristupni domluve a o vsem te predem informuji, o jakekoliv procedure, ktera te v tu chvili ceka. Jaky je tam personal, pokud muzes zjistit. Ja mela neuveritelne hodne lidi kolem sebe a neumim si predstavit, ze by to bylo naopak, ale i to se muze stat a urcite to k pohode neprispeje. Dal me nic nenapada, urcite toho je vic.

betelgeuzz
4. lis 2014

V první řadě by sis měla ujasnit ty, co bys chtěla. Jiné dotazy klade ženská, co chce nejpřirozenější porod a jiné ta, co by chtěla epidural na přání? Někdo dá přednost malé porodnici s rodinným prostředím a někdo velké porodnici s novorozeneckou JIPkou. Spoustu informací najdeš o porodnicích na jejich webových stránkách, na aperio, nebo tady na wiki. U toho tě napadnou nějaké doplňující dotazy.

pavlaxx
autor
4. lis 2014

@dokument
@betelgeuzz
Díky moc, kouknu na to 🙂

Těhotenský newsletter

Každý týden dostaneš nejdůležitější info do e-mailu

Zjisti víc o svém těhotenství: Těhotenství týden po týdnu. Neznáš týden těhotenství? Vypočítej si ho v Těhotenské kalkulačce.


Modrý koník ti poradí v každém trimestru.
Zjisti víc o prvním trimestru.
Zjisti víc o druhém trimestru.
Zjisti víc o třetím trimestru.
Jak se zjišťuje pohlaví dítěte?.
Důležitá jsou různá vyšetření v těhotenství.
Určitě tě nemine 3D ultrazvuk.
Nebo také screening v 1. trimestru.
Někdy se může objevit i streptokok v těhotenství.
Závažná pak je preeklampsie.

Nenašla jsi odpověď na svou otázku?Zeptej se ve fóru