Bydlení v Praze Královicích nebo Třeboradicích (Čakovice)

kassandra1
4. pro 2017

Ahoj maminky, jakou máte zkušenost s bydlením v Praze v Královicích nebo Třeboradicích/Čakovicích? Jste spokojené? Výhody, nevýhody? Příroda, dopravní dostupnost (autem, mhd, kolony) škola, školka, obchody, bezpečnost atd.

konidana
4. pro 2017

Asi myslíš spíš Klánovice?

kassandra1
autor
4. pro 2017

@konidana Ne ne, myslím Královice Praha 10.

konidana
4. pro 2017

@kassandra1 Aha, tak to pěkná díra:D Bude tam asi hezky (podle mne lokalita víc v přírodě), ale s dostupností to moc dobře nevidím. Jako ono ty Třeboratice taky nic moc, ale z Čakovic krom MHD jezdí i vlak do centra minimálně každou půlhodinu (je v PID). Taky mě ovlivňuje, že to tam trochu znám. Ale do okolí to je spíš na kolo, než pěšky, většinou jsou kolem jen pole.

kassandra1
autor
4. pro 2017

@konidana No taky se obávám, že to bude díra 🙂

Jj, koukala jsem, že v Čakovicích jsou nějaké cyklostezky a park. Obchod asi až Globus?

konidana
4. pro 2017

@kassandra1 větší obchod Globus, přímo v Třeboraticích by mohla být nějaká sámoška - číňan , ale nevím, nevybavuji si, že bych ji z hlavní viděla. takže spíš asi nic.

cajomilka
4. pro 2017

Bydlela jsem rok a půl v Čakovicích v projektu U zámeckého parku (nové sídliště mezi Čakovicemi a Třeboradicemi), na kolo je to tam super, zámecký park sice poměrně malý, ale opravdu krásný, ale třeba s obchody a restauracemi už je to slabší. Na tom novém sídlišti asi bude nějaký Vietnamec, ale větší obchod je až Globus nebo malé Tesco na druhé straně Čakovic, v Třebo tenktrát nebylo vůbec nic. Dojíždění - jezdila jsem busem a metrem, v Letňanech bývaly kolony, což se podle mě od té doby rozhodně zhoršilo vzhledem ke stále pokračující výstavbě. Jezdila jsem na Můstek, cesta trvala kolem 45 min. JInak Čakovice jako takové jsou moc hezké, uchovávají si ráz samostatného městečka, ale už bych se tam nevrátila (teď bydlím téměř v širším centru Prahy).

cajomilka
4. pro 2017

Jo a příroda vhodná k procházkám tam moc není, nejblíž je lesík za Miškovicemi, ale ten je přes pole, a pak až Ctěnice a Vinoř.

cajomilka
4. pro 2017

Královice znám jen jako turistka, okolí mají zajímavější než Čako, ale jinak je to na rozdíl od nich vesnice, služby a doprava tam bude podle mě horší. V Čakovicích je v poslední době hodně aktivit pro děti, několik školek atd.

kassandra1
autor
4. pro 2017

@cajomilka Moc děkuji 😀