MHD s dítětem v téhle době. Jezdíte?

1. kvě 2021

Dobry den
Chtela bych se zeptat zda jezdite v mhd v dobe koronaviru s ditetem ?
Rada bych jela do sousedniho meste za prateli i rodinou mam rocni dite . Pul hodina max tramvaji.
A pritel si mysli ze je to moc riskantni jezdit v tehle dobe jako i me se nechce hlavne kdyz mam ridicak ale on vecne jezdi autem do prace a nepujciho mi ho abych si zajela do mesta vedle ( u nas po meste mi ho pujci uz konecne po roce i kdyz vezu malou ) ale z mesta ne .

Tak me zajima zda jezdite v mhd s detmi ? Dekuju

nikoulinka
1. kvě 2021

Ano, jezdím normálně s oběma. Ne nějak často, ale jezdíme. Mají roušku, sedí, a cajk 🙂

janinasm
1. kvě 2021

Nejezdíme. Buď autem nebo ne.

bara88
1. kvě 2021

nejezdím protože všude můžu autem ale kdybych nemohla tak by mě nenapadlo nad tím uvažovat takto,normálně bych jela.vy jako vůbec nikam nechodíte?

j.a.n.i
1. kvě 2021

No, MHD nejezdim, jelikož se nemusim doprosovat pujceni auta a ve 3 lidech mi to vyjde i financne nasteno.

jannym
1. kvě 2021

Jezdim normalne mhd, ale uz mam vetsi deti, takze rouska, vydezinfikovatbtlaoky kdyz vystoupime a pak doma poradne umyjeme, ja neridim, takze u me jento jasny bud peso a co neujdeme tak mhd

jako_mala_holka
1. kvě 2021

Sem tam jedeme MHD normálně, nevidím v tom problém, my máme respirator, dcera je v kočárku

crutela
1. kvě 2021

Ziji v Rakousku a běžně jezdíme 🙂

neomenia
1. kvě 2021

Jezdíme v pohodě, děti 2 a 7 let.

tasimia
1. kvě 2021

Jasný, jezdíme i vlakem. Máme sice auto, ale když je manžel celý den v práci 🙂.

jana_zofie
1. kvě 2021

Jezdim normalne. Vetsinou se vyhybam spickam, i z praktickych duvodu, takze ty busy nejsou zase tak nacpane, ale kdyz to nekdy nevyjde, schyzu.z toho nechytam. Vim, ze lidi jsou idioti, ale tak nejak doufam, ze vsichni delaji aspon zakladni veci pro to, aby se to nesirilo a kdybych mela vsechno do detailu hrotit, tak se po*eru.

hezz17
1. kvě 2021

Jezdime normalne, deti bez rousek.

lachipie
1. kvě 2021

Normálně jezdíme metrem denně do školky, vždy jsme jezdili, i když byla situace horší. Syn bez roušky (má PAS, LMR a epi), dodržujeme hygienu rukou a nenapadlo mě uvažovat nad tím se zavřít doma nebo nikam nejezdit.

zelenaesmolda
1. kvě 2021

Ja bych teda spis resila pritele nez cesty mhd.Promin,ale co je to za blba,ktery ti odmita pujcit auto?Tak snad zijete ve spolecne domacnosti a auto je vas obou ne?

lachtanice86
1. kvě 2021

Nejezdím, mastné tyče nesnáším z principu a u nas je vše ve vzdálenosti kam se dokážu dostat pěšky, navic se nemusím doprosovat o auto. Ale chodím normálně na nákupy, ja respirator a těhotná, dcera žádná ochrana, sedí v kočárku

keksik002
1. kvě 2021

Normalne jezdíme, mame respirátor, po vystoupeni z MHD si dame antibakteriální gel a je to.. Bydlime na dedine, takze pokud chceme vetsi nakup nebo obleceni tak nas cesta vlakem a MHD nemine

ada22
1. kvě 2021

Jezdime. Vybrala bych si čas mimo špičku. Dítě v kočárku je výhoda na nic nesahá. Ty si můžeš ohlídat, aby jsi si průběžně desinfikovala ruce.

medakote
1. kvě 2021

Pokud to jde a dostaneme se jinak, nejezdim zbytečně, ale když je to nezbytné třeba dostat se někam na určitou hodinu-k Dr apod, jedeme. Jinak chodíme co nejvíc pěšky, Pokud už MHD, tak staršímu dávám respirátor, malému roušku, jsou instruováni aby bytečně na nic nesahali a mam sebou dezinfekci na ruce. Prostě když není zbytí, jedeme.
Pokud máš dítě v kočárku, jela bych, dodržuj hygienicka pravidla, kočárek dej tak aby dítě na nic nedosáhlo. Neříkám jezdit denně, ale občas za rodinou, pokud to jde vybrat si dobu či spoj kdy je méně lidí.

kakba
1. kvě 2021

Jezdim autem, salinou i vlakem. Nejaky covid me netrapi.

izz76
1. kvě 2021

V případě potřeby bych klidně jela MHD i s dítětem,bez ohledu na covid..

any2any
1. kvě 2021

Za poslední rok jsem mhd jela tak jednou, maximalne dvakrat, protoze dcerka chtela jet "na vylet tramvaji", tak jsem ji to doprala. 🙈
Jinak u nas je manzel ten, kdo byl a je proti, abych v teto dobe s detmi (ci predtim tehotna) jezdila hromadnou, kdyz muzu autem. (A u nas se fakt nehraje na to, ze autem jezdi hlavne muz a zena mhdou. Je to auto nas obou.)

jjasmina
1. kvě 2021

Jezdím denně mhd, covid sme stejně prodělali všichni, máme z něj respekt, ale nepanikarime

luhana
2. kvě 2021

Nejezdime. Dite je male a riskovat, ze chytne neco v MHD nebudem. Chodime pesky nebo nas zaveze tatinek.

tynka9
2. kvě 2021

Pokud je to jednou za čas, tak bych klidně jela - a vybrala si nějaký méně obsazený spoj. Ale nějak nechápu tohle dohadování o auto. Pokud má tvůj muž problém ti ho půjčit, tak tě má k rodičům odvézt cestou do práce a večer zase vyzvednout. A hlavně proč má problém ti auto půjčit? Když jsme měli jedno auto, vždy jsme se nějak domluvili. Chápal, že si chci někdy v klidu dojet na velký nákup a nebrat sebou děti, nebo k rodičům... a ne vždy se to hodilo jet MHD (v té době těhotná a malé prtě v kočárku k tomu). A jak jen to trochu šlo, pořídili jsme druhé auto, protože na malém městě s mojí rodinou a všemi doktory 20 km daleko a dvěma malýma dětma bychom tu byli jak ve vězení....

cilkat
2. kvě 2021

Máme auto a na některá místa jsem si už zvykla jezdit autem (hlavně tam, kde není přímé spojení a zároveň není velký provoz), ale do centra jezdím stále MHD.

merope
2. kvě 2021

Jezdím, jen se snažím volit trasy, které přežijí mé nervy 😀.

kamino
2. kvě 2021

Jezdím, roční dítě je stejně v kočárku, tím odpadá neustálé - Nesahej na to, sestrkej ruce do pusy a podobně 🙂 Pokud si vezmeš desinfekci na ruce, respirátor, nevidím sebemenší problém.

pginka
2. kvě 2021

Ja mám 4 deti ,a jezdím snimi normálně i přes 60 km , každému dam roušku. Nejmenší má 11 mesicu , a po celou dobu kovid vše v poradku.