Pračka a sušička. 2 zařízení nebo 1?

traveller007
28. bře 2024

Ahoj všichni, chtěla bych se zeptat na zkušenosti těch z vás, kteří máte sušičku. Je lepší mít pračku a sušičku jako dva samostatné spotřebiče, nebo jeden, který umí obojí? Jaké jsou vaše zkušenosti s oběma variantami, plusy a mínusy? Chtěla bych, aby sušička prádlo opravdu usušila a ne aby to byl nejaky kompromis, který neumí ani jedno pořádně.

gdpr
28. bře 2024

My mame zvlášť pracku a sušičkou a vie to neskutočne ušetriť čas kým sa jedna práčka suši druhá sa môže prať a tak to zbehne pranie rychlo. Ale pokiaľ nemáte toho veľa na pranie tak by stačilo mať 2v1 keď sme s muzom boli bez deti tak sme tak mali a stačilo nám to ale teraz už si to neviem predstaviť tak by som jeden celý deň strávila len praním a sušením od rana do večera 🙈

krisstina93
28. bře 2024

Určitě dva, ty v jednom jsou víc poruchové a pokud peres víc, jako já a jede víc než jedna pracka denně, tak bych to s jedním nestihla :D

kakba
28. bře 2024

Jestli mas misto tak urcite kazdou zvlast.

martt
28. bře 2024

@traveller007 Pokud máš místo tak určitě zvlášť. My jsme měli nejdříve kvůli místu 2v1 co se týká praní a sušení tak to bylo dobrý, ale jedno prani+sušení 3-5 hodin podle toho co jsem prala a sušila. Takže se mi špinavé prádlo kupilo máme dvě děti a ještě chodím do práce, takze v týdnu max jedna pracka a o vikendu tak dve max.3. Další nevýhoda byla , že když se porouchalo sušení tak si servis to odvezl a nemohla jsem ani prat. Ted máme zvlášť vymysleli jsme , že dáme sušičku do chodby. A za mne to bylo super rozhodnutí.

terezie90
28. bře 2024

Jak píšou jiní, určitě zvlášť. Když se kupuje sušička a pračka dohromady, tak pokud se rozbije sušička, tak ani pračka nefunguje 🙈

kamino
28. bře 2024

Mám 2v1, jelikož máme kosené stropy, vedle sebe se dvě krabice nevejdou a nad sebe také ne. Tím, že nemáme moc prádla a hodně suším venku, tak jsem v pohodě. Ale pokud bych měla místo, jdu možná do každé zvlášť, ve 2v1 se prádlo celkem mačká, musí se ho dávat málo.

tasimia
28. bře 2024

@traveller007 určitě zvlášť. Pračku máme v kuchyni a sušičku v koupelně.
Mamka i kolegyně mají 2v1 a na prd:D.

emillyhk
28. bře 2024

@traveller007 Pár let jsme měli kvůli nedostatku místa 2v1, značka Gorenje. Nebyla špatná, ale servis ti v případě potřeby udělá málokdo, sušit můžeš obvykle jen polovinu kapacity na přání a hlavně ten proces praní a sušení trvá strašně dlouho. Takže pokud máš místo na sušičku zvlášť, určitě bych koupila sušičku zvlášť. Máme tři roky LG pračku a sušičku zvlášť a jsem pořád ještě nadšená 😄

mimi1004
28. bře 2024

Měla jsem 2v1 asi 5 let, manžel ji vyhrál v práci a nebylo to špatné, ale nikdy nebylo prádlo 100% suché a jak se píše výše, jedna várka trvala dost dlouho. Loni nejdříve přestalo fungovat sušení a o 2 týdny později odpadlo těsnění kolem dvířek. Takže jsme koupili 2 nové spotřebiče a jsem spokojena.

lilian2111
28. bře 2024

Určitě každou zvlášť. Měli jsme také tak, časem odešla sušička, kvůli místu jsme nechtěli zase 2 krabice, tak jsme vzali 2v1 a upřímně děs. 🙄😏 Takže rozhodně každou zvlášť

evawest
29. bře 2024

Urcite zvlast. Meli jsme 2v1 a blbe to pralo i to blbe susilo. Ted mame zvlast a super. Jak bylo zmineno nade mnou, vyperes, zacnes susit a mezitim muzes prat druhou varku.

traveller007
autor
29. bře 2024

Díky všem za postřehy. Prostor máme, takže půjdeme do dvou oddělených spotřebičů. Ještě bych se chtěla zeptat, s jakou značkou jste spokojené? Případně třeba tip na konkrétní pračku i sušičku. Preferovala bych, aby oboje byla stejná značka, ale dneska je ta nabídka tak velká, že bez doporučení se v tom snad ani nedá zorientovat.

mimi1004
29. bře 2024

@traveller007 My máme pračku Samsung a sušičku LG. Pračka stojí v koupelně, ale sušička v chodbě, do koupelny by se už nevešla. S obojí jsem zatím spokojena. Kupovali jsme se 14 denním odstupem, Samsung byla nějak v akci a na sušičku jsem pak vychytala slevu ze 17 tis. na 12 tis., takže jsem neřešila, že je LG.

candat
29. bře 2024

@traveller007 vše záleží na tvém rozpočtu. Já už jsem 16 let spokojená se suš. od Siemens, pračku mám 3 roky Samsung. Pokud budu mít a budu chtít ty peníze obětovat, tak si koupím suš. Miele, jak mi odejte nynější.

me_druhe_ja
29. bře 2024

Já mám 2v1, vybírala jsem drahou a úplně na nic. Trvá to tisíc let a vůbec to neususi. Ale mě osobně sušička nechybí, ani neplánuju si ji pořizovat, raději susim klasicky. Hlavně jak je venku hezky, tak to krásně voní od sluníčka. 🙂 ale bejt v malým bytě, asi mluvím jinak. 😀
Každopádně dva v jednom fakt nikdy.
Ale jako pračka funguje dobře, za 5 let žádný problém.

antoinet
29. bře 2024

Já mám zkušenost s obojím. 2 spotřebiče jsou ideální stav, skoro nutnost pro ty, kdo perou často a hodně.
Teď mám 2v1 z důvodu omezeného prostoru a je to na pohodu, spotřebiče už nejsou nějakým kompromisem, usuší dokonale, jen prostě nemůžeš dělat 2 akce současně.

zuzekk
1. dub 2024

V čem je prosím hlavní problém 2v1? Mám v plánu koupit na chalupu - abych mohla dat prát a sušit a odjet. Hlavní myšlenkou je nečekat s odjezdem až dopere pracka, ale ze proste za tyden prijedu, a bude prádlo usušené. To zmačkání je mi celkem jasné, susicku doma mám. Ale třeba můj plán úplně geniální není a něco přehlížím? Je dvojspotrebic fakt na prd? Nebo záleží na kvalitě?(ceně)

antoinet
1. dub 2024

@zuzekk tohle bude OK, ani zmačkané to moc nebude.

hankali9
6. dub 2024

@traveller007 Souhlasím s tím že pokud je místo, tak zvlášť.