Afty v puse a horečky. Co myslíte?

oudas
28. pro 2019

Ahojte jdu si k Vám pro radu.
Před 20ti dny začal ve středu v noci syn(15mesiců) z ničeho nic horečkovat. Hned druhý den ráno sme šli k doktorce, která prvně řekla že to budou nejspíš zuby. Kdyby horečka neustupovala další den máme vzít moč. Horečka neustupovala tak nás další návštěva doktorky neminula. Moč byla v pořádku a diagnóza afty v puse. To byl Pátek. Odcházeli sme stim že léčba cca týden, ale horečky tak dlouho nebudou.
Jenže horečky pořád neustupovali takže sme v Pondělí šli k doktorce která měla zaskok, naše měla dovolenou.
Tam mu vzala hned crp, který měl nízké ale hraniční. Dala synovi na dva dny nějaký kortikoidy a kdyby se to nezlepsilo nasadila by antibiotika. Super hned v Pondělí odpoledne zlepšení a teploty max. 37,3.
Ve středu na kontrole už crp nedělala a měli sme jít další týden v Pondělí 23. Na kontrolu k naší doktorce. Ani si ho neposlechla, jenom koukla do pusy a nic. Stim že jsem ji říkala že se synovi pořád drží zvýšená teplota do 37.5. To vůbec neřešila
Na doporučení sme koupili vitamíny na podporu imunity.
Dneska mu večer stoupla teplota na 37.8.
V Pondělí za ní zajdeme,
Ale chtěla jsem se poradit i tady o Váš názor.
Už jsem z toho zoufalá 😑



Tak

podaji
28. pro 2019

Mladšímu synovi když se klubaly zuby tak měl horečky a tím myslím nad 38 st i týden.a bylo to pravidelně. Horní jedničky týden horečky a nic a pak cca po týdnu zub. Dolní jedničky opět 8 dní horečky kolem 39. Mudr už nevěděla co páč crp bylo nízké, ale jakmile horečky ustoupily do cca týdne zub. U dvojek to samé takže tam už jsme věděli. Stoličky naštěstí bez horeček. A vaše teplota 37,8 nic není ta je ok. Hlídala bych ho. Pokud by nebyl nějak zvlášť unavený atd.

oudas
autor
28. pro 2019

Právě že prvních 5 dní měl nad 38. Poté se to celou dobu drželo do 37.5 a dneska mu o trochu zase stoupla. Afty jsou téměř zahojene a zuby Krome druhých stolicek má všechny a nikdy u nich neměl horečky. Spíš sem neklidna že má byť jenom zvýšenou teplotu ale tak dlouho 🤔

martt
28. pro 2019

@oudas Já mám stálou teplotu 37.2-37-4, a muj starší syn to samé, když jsem to řešila s doktorkou tak mi řekla, že zvýšená teplota je až od 37.5 do 38. Uvidíte, jak se bude teplota dal vyvíjet. Ale ted bych byla spíše v klidu uvidíte rano. A během dne.