Insolvence. Poradíte, prosím?

26. bře 2024

Ahoj holky konikovky, omlouvam se za anonym, potrebuji radu. Jdu ted do insolvence - zustaly mi bohuzel dluhy po ex, to je vedlejsi, ale zajima me par otazek.
Samozrejme zitra budu volat spravci, ale kdyby mi tu nekdo uklidnil dusi budu rada..
1, zitra nam prijdou na mimoradny odecet plynu a elektriny, tak se bojim aby mi neukoncily smlouvu, je to mozny? Nebo proc prijdou??
2, mam pausal asi za 400kc, nic extra, kvuli detem, volam si s nimi kdyz jsou u ex. On jim zavolat neda, pry na mě nebude plytvat minuty, takze s holkami mluvím ja..
Kredit by mě vysel na stejno, nevite zda mi pausal zustane, ci mi ho zrusi?
Moc dekuji, a sorry za anonym, bohuzel tu mam kolegyne..👍

nelly_strokova
27. bře 2024

Nevím teda jistě, ale myslím, že není možné ani jedno. Mamka když šla do insolvence, tak normálně na sebe měla elektřinu a plyn a co se týká paušálu, tak takové věci bych řekla, že nikdo neřeší.

lencaa11
27. bře 2024

Telefon vám muzou ukončit známé řekli napsali že buď zaplati jistinu 5000kc nebo že ji to zrusi a nebo že si to má napsat na někoho jiného na sebe elektřinu - plyn ji dělali též před zahájením insolvence mimořádne vyúčtování nic to není a vše ok tohle na sebe napsané má normalne ...

pampelina18
27. bře 2024

Tohle se vůbec neřeší. Budou se řešit jen tvoje dluhy a v době insolvence se nesmíš opět zadlužit. Pokud máš paušál co platíš, tak to je v pohodě, pokud vše řádně platíš a nevznikají to na elektřine atd opět dluh tak to je v pohodě.

pampelina18
27. bře 2024

@lencaa11 ale ta známá měla asi na telefonu dluh ne ? Jinak to totiž nedělají a jistina se dává kvůli dluhům, které jsou na dané věci.

lencaa11
27. bře 2024

@pampelina18 NN neměla nic babička mého manžela to měla taky každý operátor to nedělá a dělá to individuálně plno lidí to tak mělo vše se lustruje můj ex manžel to měl stejně dělá se to jen ne každý operátor dluhy nové se nesmí dělat v insolvenci když je třeba nedoplatek tak se dá udělat splátkový kalendář jinak na fb je přímo skupinka a tam se to řeší každá den ...

lencaa11
27. bře 2024

Tak to vypadá mimořádne vyúčtování před zahájením insolvence

autor
27. bře 2024

Dekuji moc holky..

maja1966
27. bře 2024

Myslím,že mimořádný odečet dělaj proto,pokud bys u nich měla nějaký dluh,tak oni si tu pohledávku musí přihlásit do tý insolvence.

glimmer
27. bře 2024

když jsme byli s manželem v insolvenci, tak nám také dělali mimořádný odečet elektřiny, myslím, že to je kvůli tomu, že pokud bys měla nedoplatek, tak aby se stihli přihlásit do insolvence s pohledávkou. Jinak já normálně elektřinu měla na sebe, to bylo v pohodě. Měli jsme v té době paušál u T-mobilu (bez dluhu) a napsali nám, že máme do toho a toho data uhradit zálohu ve výši 5000. To jsme nezaplatili, tak nám smlouvu zrušili a my si udělali paušál přes švagrovou. Jinak během insolvence se nesmíš zadlužit.
Teď už jsme x let po insolvenci, a v práci vidím, že je velký problém, když ten kdo je v insolvenci si chce sjednat úrazovku nebo životku, byť za 300,-Kč/měsíčně.

autor
27. bře 2024

@glimmer no mam ten pausal skoro 13 let a platim ho poctive, tak snad na to prihlednou.. hlavne s tou elektřinou jsem byla nešťastná, protože bez elektriny byt nemuzu, ze :(. Bala jsem se aby mi neukoncili smlouvu, jinak vyuctovani mam do unora, tak za mesic tam snad dluh nevznikl.

Diky holky, ze jste me uklidnily, spravce je dneska mimo telefon, tak ja jsem o dost klidnejsi. 😍

pampelina18
29. bře 2024

Jakmile vstoupíš do insolvence tak ti veškeré dluhy opadnou. A operátora ti nezruší pokud tam nemáš dluh

lencaa11
29. bře 2024

@pampelina18 nejde o dluh že by měla paní na paušálu jde o to že operátor to může vyhodnotit jako že je člověk v insolvenci rizikový a může právě chtít jistinu ( 3 měsíce ) ji vrátí při uhrazení v termínu nebo může úplně zrušit službu mají to prý i v podmínkách když se paušál uzavírá ...

pampelina18
29. bře 2024

@lencaa11 tak to máte divné operátory...

lencaa11
29. bře 2024

@pampelina18 my jsme tuto situaci neřešili ale právě plno lidí vim že to řeší dokonce i v průběhu insolvence může operátor zrušit paušál je jedno zda je to O2 ,nebo jiný operátor mají to v podmínkách a jsou to interní jejich narizení že ta možnost tu je a jak zde se píše o pár komentářů nahoře je to možné je to individuální to je to samé jako plno lidí nemůže sehnat byt k pronájmu když jsou v insolvenci ,nebo už jsem i slyšela že banka nezalozila účet člověku v insolvenci přitom též není důvod aby to banka nemohla založit na naopak účet lze mít bez problémů nezablokováni v insolvenci ...atd ...

autor
29. bře 2024

@lencaa11 Nastesti ucet uz mam, ten mi nezruši to mam zjisteno. Ja nemam prave zadne exekuce, jen moc splatek holt jsem byla jeliman, co veril nekomu komu nemel. Tam uver na rekonstrukci vzdyt ten baracek nám zůstane, tam na auto..blba, zamilovana pip. A uz mi to prerusta pres hlavu a nevidim konec. A ted jsem dostala smlouvu na dobu neurcito, tak to vidím jako sanci pro me a moje holčičky.

lencaa11
29. bře 2024

Ano účet vám zůstane nezablokovany to zas dobrý v insolvenci a je dobře že jste šla touto cestou někdy život nalozi až až a jsou lidi co to neřeší důležité je že máte snahu to resit nebude to lehká cesta těch 5 let ale zvládnout se to dá držím palce ...

autor
29. bře 2024

@lencaa11 dekuji moc Leni i za rady.

Vam vsem holky 😍